Recept van de maand oktober kip in het pannetje |
|
Bereidingswijze kip in het pannetje
- Kruid de drumsticks met peper en zout.
- Laat de margarine smelten en bruin worden in een braadpan.
- Braad de drumsticks rondom bruin. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
- Giet 150 milliliter water bij de drumsticks.
- Laat de drumsticks op zacht vuur 15 minuten stoven met het deksel op de pan.
- Kijk af en toe of er extra water bij de stoofschotel moet. En voeg dat dan toe.
- Schil de uien.
- Snijd de uien doormidden, dan in reepjes, dan in blokjes.
- Snijd de voetjes van de champignons.
- Snijd de champignons doormidden.
- Maak de worteltjes schoon. Snijd ze in kleine stukjes.
- Snijd de voorgekookte aardappels in kleinere stukken.
- Doe de ui, de champignons, de worteltjes en de aardappels in de braadpan bij de drumsticks.
- Laat de stoofschotel nog eens 15 minuten stoven.
- Controleer of de kip gaar is voordat je de kip in het pannetje serveert.
Eet smakelijk |
|
|
|
|
|